יום רביעי, 19 בפברואר 2014

מכתב חוב לחברת איקיוטק בע"מ

חוב לחברת איקיוטק בע"מ

קיבלתם מכתב מעו"ד בעניין חוב לחברת איקיוטק בע"מ ואינכם יודעים במה מדובר ? נראה שהגעת למקום הנכון.
במאמר זה יוסבר מיהי חברת איקיוטק, מה מהות החוב, כיצד נוצר החוב ומהן האפשרויות העומדות לחייב אשר קיבל מכתב התראה מהחברה.
אז מיהי חברת איקיוטק:
חברת איקיוטק הינה חברה ישראלית המחזיקה במלוא הזכויות, לרבות זכויות כספיות של אתרי האינטרנט:
אודישנים www.auditions.co.il (להלן: אתר האינטרנט" ו/או "אודישנז").
כרטיסון www.kartison.co.il
ספורטיפ www.sportip.co.il
וי אי פי סלבס www.vipcelebs.co.il
אקסג'וב www.xjobs.co.il
ספייסר www.spicer.co.il
בייבס www.babes.co.il
ממותגים www.memutagim.co.il
דייטמאסטר www.datemaster.co.il
השירותים הניתנים באתר והתשלום בגינם:
לדוגמא, אתר אודישנס הינו אתר המאגד מידע אודות אודישנים רבים המתקיימים בישראל, לתפקידים שונים ולמדיות שונות. כך, אדם המעוניין לקבל מידע על אודישנים חשובים הנערכים ע"י מיטב החברות במשק, יכול לקבל את המידע, בהודעות למכשיר הטלפון הנייד שלו, דרך האתר.
כמובן שהשירותים הניתנים ע"י האתר הינם שירותים בתשלום, במקרה דנן, מדובר במנוי שבועי מתחדש.
חיוב הלקוח בגין השירות מבוצע ישירות דרך חשבון הטלפון של המנוי, הכול כאמור בתקנון האתר המופיע בכתובת הבאה:http://www.auditions.co.il/main/minisite/?k=&ymid=#pannel5. 
החוב:
כאמור, השירות הניתן למנוי הינו שירות בתשלום ולשם כך קיים הליך הרשמה ובו זיהוי כפול.
במעמד ההרשמה, מזין המנוי את פרטיו, כמו גם מספר הטלפון שלו, ולאחר מכן מקבל הודעת SMS לטלפון הנייד אותו הזין בעמוד ההרשמה. את הקוד שקיבל, מזין המנוי בעמוד הבא ובכך מאשר את ההרשמה בזיהוי כפול.
הנה כי כן, מנוי הנרשם לאתר מזוהה כדין, הכול כמתחייב לפי הוראות משרד התקשורת לחברות הסלולר.
(בעניין זה הנכם מוזמנים לעיין בפקודת פרשנות, כמו גם בהצעת חוק מסחר אלקטרוני התשע"א–2011 והצעת חוק מסחר אלקטרוני- 2008, הכול לצורך הבהרת כשירות חתימה אלקטרונית).
עוד יודגש כי חברת איקיוטק מחזיקה פירוט מדויק בנוגע לכל חיוב וחיוב והדבר מהווה רשומה מוסדית (ראיה בעלת משקל משפטי) לכל דבר ועניין.
האפשרויות העומדות בפני החייב:
מכתבי התראה נשלחים לחייבים טרם פתיחת הליכים בהוצאה לפועל. מומלץ לחייב אשר אינו מעוניין לשלם, לשכור שירותים משפטיים מעו"ד הבקיא בתחום ע"מ שייצגו למול החברה. בכל מקרה, מומלץ לא להתעלם מדרישת החוב, שכן החוב עשוי לתפוח באופן משמעותי ולהגיע להוצאה לפועל.

תגובת חברת איקיוטק לטענות הצרכנים YNET

תגובת חברת איקיוטק לטענות הצרכנים


מחברת אקיוטק נמסר בתגובה בעניין כפיר כי: "הלקוח נרשם לשירות האודישנים וכמו כל לקוח אישר הרשמתו באמצעות חתימה דיגיטלית כפולה (באמצעות אתר האינטרנט בו בוצע הרישום ועל ידי אמצעי התשלום) כפיר אף ציין ניסיון שיש לו בתחום (ציטוט:"קראטה ,משחק צילומים מוצלחים שיכולים לשחק בעולם הדוגמנות.").
  
"הלקוח פעל פעמיים לניתוקו. בפעם הראשונה, (אפריל 2010) הלקוח שלח הודעת ניתוק באמצעות סמס, הודעה שנקלטה מיידית במערכות המחשב וכמובן נעצרו החיובים. בנוסף, נערכה עם הלקוח שיחה עם נציג למחרת, וגם הנציג ביצע כיבוי של השירות (על אף שהשירות כבר כובה אוטומטית יום קודם). 4 חודשים לאחר מכן, הלקוח שוב התקשר לשירות לקוחות לוודא שהוא מנותק.

"מבדיקה פרטנית נדגיש שבכל תקופת הרישום בחלק מהזמן הוא שילם, ובחלק מהזמן התשלומים לא כובדו, כך לסירוגין במשך שנתיים במהלכן היה רשום (2008-2010), 
 וכך נוצר החוב. כמובן שהלקוח נדרש לשלם אך ורק על החיובים שלא כובדו. נרצה לציין כי הלקוח שילם את חובו והטיפול בעניינו הסתיים".
  
בעניין ב': "ניסיון ההתחמקות מתשלום של הלקוח הוא מעט מפתיע בהתחשב בעובדות. מבירור שערכנו הלקוחה הרשומה אצלנו היא ע' שרשמה את בתה לשירות. בטופס ההרשמה האם ציינה את תאריך הלידה של הבת וציינה את כתובתה המלאה בקריית מוצקין .

"האם אף קבעה אצלנו (בתל אביב) פגישה בנוגע לקידום הבת בתחום. למרות זאת במכתב התלונה נכתב כי "ב' נרשמה... ומדובר בהטעיה מכוונת שכל מטרתה להתחמק מהחוב, תוך העברת האחריות לילדה, מעשה בעייתי בפני עצמו.

"ביום הפגישה האם התקשרה להודיע שלא תגיע כי היא חולה, וכי היא תתקשר בשבוע שלאחר מכן לתאם שוב. פגישה כזו לא נקבעה. האם סימנה את תחום הדוגמנות כתחום שמעניין אותה, ואף השאירה מספר טלפון בבית. יתר על כן, הלקוחה טוענת שאמרו לה שלא היה מעולם שום חיוב מחברת פלאפון, הדברים נבדקו, ובאמצעות פלאפון נסלקו 13 תשלומים. (לסירוגין, לא ברצף) כך שהלקוחה לעיתים שילמה ולעיתים לא. (בחברת פלאפון לא אישרו את הפרטים)
  
"כפי שהצגנו בבית המשפט, ברשותנו כל ההוכחות לאימות העובדות מול כל אחד מהפונים. חשוב לציין, כי העובדה שאנשים לא זוכרים את העסקה שביצעו אינה גורעת כהוא זה מחובת התשלום. גרוע מכך, שילהוב חייבים כאילו אין להם חוב זו משימה קלה, ולא פלא שרבים מהחייבים נתפסים לאמירות והבטחות חסרות אחריות של גורמים אינטרסנטיים באינטרנט. בסופו של יום חייב שלא ישלם עלול להיקלע לחובות גדולים בהרבה ומכך אנו רוצים להמנע, בין היתר באמצעות פרסום עמדתנו בכתבה זו".

איקיוטק - מידע על מבצע הגבייה של איקיוטק

איקיוטק - על מבצע הגבייה של איקיוטק

איקיוטק - תוכן פרימיום דיגיטלי

מבצע גבייה

אייקיוטק עוסקת בייצור שיווק ומכירה של תוכן פרימיום דיגיטלי, במילים אחרות, מדובר בסרטונים, בשרותי מידע, תמונות, שירים, כתבות, מאמרים, קופוני הנחה וכדומה - מוצרים שמסופקים ללקוח באמצעות האינטרנט, או במחשב או בטלפון הנייד.
 
לפני עשור, אף אחד לא חשב שצריך לשלם על שיר או על תמונה שהורדנו מהאינטרנט, אבל לאט לאט, בזכות ארגונים שדואגים לזכויות יוצרים, הציבור הבין שגם על תוכן צריך לשלם. איקיוטק שיווקה בשנים האחרונות באמצעות האינטרנט מוצרי תוכן, שעליהם הסכימו הצרכנים לשלם סכום שבועי או חודשי קבוע, ויכלו בכל עת להתנתק מהשירות באמצעות שליחת הודעת ניתוק, תהליך שהוא הרבה יותר פשוט מההרשמה עצמה.
 
ההרשמה לשירות היא תהליך מורכב, המכיל חתימה דיגיטלית, בדיוק כמו זו שאנו חותמים כשאנו מורידים תוכנה חוקית, כשפותחים חשבון אימייל, וכדומה, בנוסף, אפשרנו תשלום באמצעות מכשיר המהווה אמצעי תשלום. התחייבות לתשלום בטלפון הנייד מחייבת חתימה נוספת באמצעות סיסמא שנשלחת לבעל הטלפון והוא מזין את הקוד באתר.
 
לצערנו, על אף שלקוחות רבים נהנו מהמוצרים והשירותים שקיבלו, חלק מהתשלומים לא כובדו, ואותם אנו גובים היום, לאחר שערכנו חישוב מדוייק בהתאם לחוזה שנחתם כדין עם הצרכן, חוב לגיטימי לגבייה בדיוק כמו כל חוב שנוצר מהורדת תוכן עליו הלקוח התחייב לשלם.
 
לעניין הזה, חשוב להזכיר שהחוקים הבינלאומיים, והחוקים שחוקקו בישראל תומכים בגבייה אגרסיבית בהרבה כנגד שימוש בתוכן מבלי לשלם לבעל הזכויות. כולנו מכירים את השוטרים של ארגון ה- BSA שבאים לעצור אותך בגלל שימוש בתוכנה לא חוקית, וכולנו גם מכירים את הספרית ששילמה מאה אלף שקל לאקו"ם כי היא השמיעה רדיו במספרה.
 
על אף האמצעים האגרסיביים המותרים, החלטנו שלא להשתמש בכח המוגזם לדעתנו, שמתיר החוק, ולגבות אך ורק את הסכום המקורי, בשלב ראשון. כמובן שככל שהסכום המקורי לא ישולם, ייתכן שנאלץ לחייב גם בעבור עלויות הגבייה והפרת זכויות יוצרים, דבר שבשלב זה אנו מעדיפים להמנע ממנו.
 
חשוב לומר, שהמחוקק לא מוציא מהכלל קטינים לעניין הפרת זכויות יוצרים או שימוש בשירותים. ברור לכולנו שהורדת סרט למחשב, תגרור אכיפה מאוד אגרסיבית נגד הורי הילד, וברור לנו ששיחה לחו"ל בתעריף מוגזם, תשולם על ידי ההורה גם אם הילד רק התקשר לחבר שהכיר בפייסבוק.
 
ככל שההורה מפקיד בידי הילד שלו מכשיר שבאמצעותו ניתן לבצע התחייבויות כספיות, כגון מכשיר טלפון נייד, אין להורה להלין אלא על עצמו כשהילד מבצע הורדות תוכן או משתמש בשירותים ללא תשלום כדין.
 
לאור טענות של חייבים, אשר לטענתם ביטלו את החיוב בכך שהודיעו לחברת הסלולר שהם מסרבים לשלם על התוכן שרכשו, חשוב להבהיר שהדבר דומה להודעה לחברת האשראי בבקשה שלא לשלם על מוצר שרכשת. הודעה כזו אינה לגיטימית ואינה גורעת מזכותנו לגבות את החוב. על פי התקנון, הפסקת השירות יכולה להיעשות אך ורק על ידי הודעה לאייקיוטק. גם החלפת אמצעי חיוב, כגון החלפת כרטיס אשראי או החלפת טלפון נייד אינה גורעת מזכותנו לגבות את החוב.
 
לסיכום, אנו מקווים כי המידע בעמוד זה סייע לך ותרם להבנת מקור החוב שנוצר. אם הנך חייב, וקורא שורות אלו, אנו מקווים כי תמצא לנכון להקדים ולשלם את חובך.

חב' איקיוטק יוצאת במבצע לגביית חובות עבר

איקיוטק בע"מ יוצאת במבצע לגביית חובות עבר

איקיוטק בע"מ יוצאת במבצע לגביית חובות עבר

איקיוטק בע"מ יוצאת במבצע לגביית חובות עברמבצע גבייה
אייקיוטק עוסקת בייצור שיווק ומכירה של תוכן פרימיום דיגיטלי, במילים אחרות, מדובר בסרטונים, בשרותי מידע, תמונות, שירים, כתבות, מאמרים, קופוני הנחה וכדומה - מוצרים שמסופקים ללקוח באמצעות האינטרנט, או במחשב או בטלפון הנייד.לפני עשור, אף אחד לא חשב שצריך לשלם על שיר או על תמונה שהורדנו מהאינטרנט, אבל לאט לאט, בזכות ארגונים שדואגים לזכויות יוצרים, הציבור הבין שגם על תוכן צריך לשלם. איקיוטק שיווקה בשנים האחרונות באמצעות האינטרנט מוצרי תוכן, שעליהם הסכימו הצרכנים לשלם סכום שבועי או חודשי קבוע, ויכלו בכל עת להתנתק מהשירות באמצעות שליחת הודעת ניתוק, תהליך שהוא הרבה יותר פשוט מההרשמה עצמה.ההרשמה לשירות היא תהליך מורכב, המכיל חתימה דיגיטלית, בדיוק כמו זו שאנו חותמים כשאנו מורידים תוכנה חוקית, כשפותחים חשבון אימייל, וכדומה, בנוסף, אפשרנו תשלום באמצעות מכשיר המהווה אמצעי תשלום. התחייבות לתשלום בטלפון הנייד מחייבת חתימה נוספת באמצעות סיסמא שנשלחת לבעל הטלפון והוא מזין את הקוד באתר.לצערנו, על אף שלקוחות רבים נהנו מהמוצרים והשירותים שקיבלו, חלק מהתשלומים לא כובדו, ואותם אנו גובים היום, לאחר שערכנו חישוב מדוייק בהתאם לחוזה שנחתם כדין עם הצרכן, חוב לגיטימי לגבייה בדיוק כמו כל חוב שנוצר מהורדת תוכן עליו הלקוח התחייב לשלם.לעניין הזה, חשוב להזכיר שהחוקים הבינלאומיים, והחוקים שחוקקו בישראל תומכים בגבייה אגרסיבית בהרבה כנגד שימוש בתוכן מבלי לשלם לבעל הזכויות. כולנו מכירים את השוטרים של ארגון ה- BSA שבאים לעצור אותך בגלל שימוש בתוכנה לא חוקית, וכולנו גם מכירים את הספרית ששילמה מאה אלף שקל לאקו"ם כי היא השמיעה רדיו במספרה.על אף האמצעים האגרסיביים המותרים, החלטנו שלא להשתמש בכח המוגזם לדעתנו, שמתיר החוק, ולגבות אך ורק את הסכום המקורי, בשלב ראשון. כמובן שככל שהסכום המקורי לא ישולם, ייתכן שנאלץ לחייב גם בעבור עלויות הגבייה והפרת זכויות יוצרים, דבר שבשלב זה אנו מעדיפים להמנע ממנו.חשוב לומר, שהמחוקק לא מוציא מהכלל קטינים לעניין הפרת זכויות יוצרים או שימוש בשירותים. ברור לכולנו שהורדת סרט למחשב, תגרור אכיפה מאוד אגרסיבית נגד הורי הילד, וברור לנו ששיחה לחו"ל בתעריף מוגזם, תשולם על ידי ההורה גם אם הילד רק התקשר לחבר שהכיר בפייסבוק.ככל שההורה מפקיד בידי הילד שלו מכשיר שבאמצעותו ניתן לבצע התחייבויות כספיות, כגון מכשיר טלפון נייד, אין להורה להלין אלא על עצמו כשהילד מבצע הורדות תוכן או משתמש בשירותים ללא תשלום כדין.לאור טענות של חייבים, אשר לטענתם ביטלו את החיוב בכך שהודיעו לחברת הסלולר שהם מסרבים לשלם על התוכן שרכשו, חשוב להבהיר שהדבר דומה להודעה לחברת האשראי בבקשה שלא לשלם על מוצר שרכשת. הודעה כזו אינה לגיטימית ואינה גורעת מזכותנו לגבות את החוב. על פי התקנון, הפסקת השירות יכולה להיעשות אך ורק על ידי הודעה לאייקיוטק. גם החלפת אמצעי חיוב, כגון החלפת כרטיס אשראי או החלפת טלפון נייד אינה גורעת מזכותנו לגבות את החוב.לסיכום, אנו מקווים כי המידע בעמוד זה סייע לך ותרם להבנת מקור החוב שנוצר. אם הנך חייב, וקורא שורות אלו, אנו מקווים כי תמצא לנכון להקדים ולשלם את חובך.

דרישת חוב לחברת איקיוטק בע"מ

חוב לחברת איקיוטק בע"מ

דרישת תשלום מחברת איקיוטק בע"מ

חוב לחברת איקיוטק בע"מ

קיבלתם מכתב מעו"ד בעניין חוב לחברת איקיוטק בע"מ ואינכם יודעים במה מדובר ? נראה שהגעת למקום הנכון.
במאמר זה יוסבר מיהי חברת איקיוטק, מה מהות החוב, כיצד נוצר החוב ומהן האפשרויות העומדות לחייב אשר קיבל מכתב התראה מהחברה.
אז מיהי חברת איקיוטק:
חברת איקיוטק הינה חברה ישראלית המחזיקה במלוא הזכויות, לרבות זכויות כספיות של אתרי האינטרנט:
או
דישנים www.auditions.co.il (להלן: אתר האינטרנט" ו/או "אודישנז").
כרטיסון www.kartison.co.il
ספורטיפ www.sportip.co.il
וי אי פי סלבס www.vipcelebs.co.il
אקסג'וב www.xjobs.co.il
ספייסר www.spicer.co.il
בייבס www.babes.co.il
ממותגים www.memutagim.co.il
דייטמאסטר www.datemaster.co.il
השירותים הניתנים באתר והתשלום בגינם:
לדוגמא, אתר אודישנס הינו אתר המאגד מידע אודות אודישנים רבים המתקיימים בישראל, לתפקידים שונים ולמדיות שונות. כך, אדם המעוניין לקבל מידע על אודישנים חשובים הנערכים ע"י מיטב החברות במשק, יכול לקבל את המידע, בהודעות למכשיר הטלפון הנייד שלו, דרך האתר.
כמובן שהשירותים הניתנים ע"י האתר הינם שירותים בתשלום, במקרה דנן, מדובר במנוי שבועי מתחדש.
חיוב הלקוח בגין השירות מבוצע ישירות דרך חשבון הטלפון של המנוי, הכול כאמור בתקנון האתר המופיע בכתובת הבאה:http://www.auditions.co.il/main/minisite/?k=&ymid=#pannel5.

החוב:
כאמור, השירות הניתן למנוי הינו שירות בתשלום ולשם כך קיים הליך הרשמה ובו זיהוי כפול.
במעמד ההרשמה, מזין המנוי את פרטיו, כמו גם מספר הטלפון שלו, ולאחר מכן מקבל הודעת SMS לטלפון הנייד אותו הזין בעמוד ההרשמה. את הקוד שקיבל, מזין המנוי בעמוד הבא ובכך מאשר את ההרשמה בזיהוי כפול.
הנה כי כן, מנוי הנרשם לאתר מזוהה כדין, הכול כמתחייב לפי הוראות משרד התקשורת לחברות הסלולר.
(בעניין זה הנכם מוזמנים לעיין בפקודת פרשנות, כמו גם בהצעת חוק מסחר אלקטרוני התשע"א–2011 והצעת חוק מסחר אלקטרוני- 2008, הכול לצורך הבהרת כשירות חתימה אלקטרונית).
עוד יודגש כי חברת איקיוטק מחזיקה פירוט מדויק בנוגע לכל חיוב וחיוב והדבר מהווה רשומה מוסדית (ראיה בעלת משקל משפטי) לכל דבר ועניין.
האפשרויות העומדות בפני החייב:
מכתבי התראה נשלחים לחייבים טרם פתיחת הליכים בהוצאה לפועל. מומלץ לחייב אשר אינו מעוניין לשלם, לשכור שירותים משפטיים מעו"ד הבקיא בתחום ע"מ שייצגו למול החברה. בכל מקרה, מומלץ לא להתעלם מדרישת החוב, שכן החוב עשוי לתפוח באופן משמעותי ולהגיע להוצאה לפועל.

איקיוטק סיכום משפטי של הקמפיין נגד מבצע גביית החובות

איקיוטק בע"מ - בחינה משפטית של חוב לחברת איקיוטק

איקיוטק בע"מ - בחינה משפטית של חוב לחברת איקיוטק

חובות לחברת איקיוטק חובות לחברת איקיוטק- בדיקה משפטית של חוב לאיקיוטק
רוכשים תוכן בתשלום?
יצא לי לעיין בתיק אחד בעניין איקיוטק וביקשתי לשתף אתכם במה שראיתי ובדעה שצמחה לי מכך.
בתיק, חייב שנסתפק מפאת השמירה על פרטיותו בכינוי חייב, טען כי ביצע הרשמה לשירותי התוכן בתשלום של במרום היותו קטין, כאשר היה בגיל 16, ועל כן הוא טוען שיש לבטל את חיובו בתשלום בגין שירותי התוכן של במרום.
החייב גם הלין על המחאת הזכות בחובו לחב' איקיוטק וטוען שאינו מכיר את החברה ולא שמע על חברת איקיוטק מעולם.
החייב פנה לרשימת תפוצה רחבה של גורמים, אמצעי תקשורת ורשויות.
בפתח הדברים נסקור, כי חוק המחאת חיובים, תשכ"ט-1969 קובע, כי: המחאת זכות 1.(א)זכותו של נושה, לרבות זכות מותנית או עתידה לבוא, ניתנת להמחאה ללא הסכמת החייב.


ונסקור גם את העובדה, כי חברת "במרום" חשפה באמצעי התקשורת (ראו כתבה YNET22.08.2013)  (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4421163,00.html), שהמחתה לחמש חברות פעילויות עסקיות שונות. ביניהן איקיוטק לה 15 שירותים שונים שהלקוחות החייבים, השתמשו בהם ולא שילמו באמצעות האינטרנט בשלב מסוים, בין היתר מדובר בשירותים: "ספורטיפ" -שירותי מידע בתחום הספורט, "כרטיסון" - אתר דרכו אפשר לקנות כרטיסים מוזלים להצגות, "ממותגים" – חברה שמוכרת מותגים במחיר נמוך, "דייט מאסטר" - שירות סרטונים שאמור לסייע להתחיל עם בנות, ו"ספייסר", חברה דרכה אפשר לצפות בסרטוני רכילות ובידור.
חשבתם מי מהלקוחות שקנו השנה קוקה קולה, דיאט קוקה קולה, קינלי, ספרייט ויתר הממותגים יודעים שבעצם אין חברה כזאת "קוקה קולה ישראל" והחברה בישראל בכלל נקראת "החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ" ח"פ 51048213.


חוק החוזים ומסחר אלקטרוני- מה אומר החוק ?
אין מחלוקת אפילו בקרב חסידי הקוד הפתוח, כי החתימה הדיגיטאלית על ההסכם במסך ההרשמה הינה חתימה מחייבת (מהווה ראיה בכתב לפי פקודת הפרשנות, כמו גם חתימה כשרה לפי הצעת חוק מסחר אלקטרוני התשע"א–2011 והצעת חוק מסחר אלקטרוני- 2008).

קיימים גם, הסדרים לחתימות ספציפיות באמצעות המכשיר הסלולרי, ובהתאם להנחיות משרד התקשורת משנת 2007 שמצאו את מקומן במסגרת נספפח ו' לרישיונות חברות הסלולר שמפורסמות גם באתר משרד התקשורת
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/1264.pdf

אין מחלוקת גם, שמבחינת הדין בישראל (ולדעתי כמו גם ביתר מדינות העולם), הצעה הנשלחת באמצעות אימייל והודעה על קבלתה באמצעות אימייל חוזר, משלימות יחדיו כריתת חוזה בישראל, בהתאם לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג 1973.
בית המשפט בתל אביב גם קבע בת"א (תל-אביב-יפו) 715417/07 - פלאפון תקשורת בע"מ נ' מלאך טום ואח' . תק-של 2007(4), 22000, כי
"מאחר ואין אנו חיים בהתנתק מן המציאות לאור חיי השגרה בימינו, מכשירי הטלפון הסלולריים אינם מוצר נדיר ואין כמעט נערים שאין בידיהם מכשיר שכזה, ניתן לומר כי אף פעולת הרכישה והשימוש בטלפון סלולרי הינה פעולה שדרכם של קטינים לעשותה.
הכלל הגדול בדיני חוזים של מוצא שפתיך תשמור ועשית, או "חוזים יש לקיים", חל על קטינים כמו על כל אדם וגם קטינים בדרך כלל, אינם יכולים לבטל חיוביהם החוזיים אלא אך בתנאים ועל-פי העילות הקבועים לכך בחוק. תהא צדייתו של המחוקק לקטינים ולנעשקים אשר תהא, כל עוד לא ניתנו להם זכויות מיוחדות בחוק מפורש, נשאר משפט אחד להם ולכל אזרח אחר (ראה בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465)
התוצאה היא, שאין ממש בטענות הנתבעים לגבי העדר עילה נגד הנתבע 1 מהטעם שהיה קטין בעת ההתקשרות."


אם כן, על מה המחלוקת ?
לפי מערכת ה CRM של איקיוטק, נרשם החייב לשירותי התוכן – מידע על אודישנים, בהסכמת הוריו, תוך גם, שמילא את פרטיו בתוך מסך הרשמה של החברה וכן בכרטיס האישי שנפתח עבורו באתר האינטרנט של החברה, אישר את תקנון השירות ועשה עוד פעולות שונות במסגרת התקשרותו עם החברה ואף ניצל את שירותיה לטובתו.
החייב גם, קיבל במסגרת ההתקשרות כרטיס אישי ומילא בכרטיסו האישי אצל החברה פרטים נוספים, בין היתר נתונים אישיים על עצמו ולמשל את צבע שיער ראשו, את גובהו, נתונים נוספים על מבנה גופו "השרירי", לרבות מידת המכנס שלו, תיאור חזותו, צבע עיניו, מידת חולצתו, ומידת נעליו, תאריך הולדתו. ומספר הטלפון הסלולארי שברשותו ומספר הטלפון הקווי בביתו.
חשוב לומר, שכבר במסך ההרשמה באינטרנט הופיעה בצורה ברורה, בין היתר גם, תמצית השירות ולרבות העובדה שמדובר במנוי בתשלום, את אמצעי התשלום השונים בהם ניתן לשלם ואת מחירו של השירות וכן את דרכי הביטול, יצירת הקשר עם שירות הלקוחות וכו'.


כאן אולי המקום, להזכיר את התרשמותו של בית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינו של אותו מסך ההרשמה בדיוק, שקבע בת"צ 1869-09 בעניינו של אותו מסך ההרשמה ממש, כי:


"אין אני מוכן לקבל את הטענה כי התובע לא קרא או לא הבין את משמעות מעשיו והרישום שביצע באתר "במרום" ו/או כי לא הבין את תוכנם ומשמעותם של המסמכים והתקנון שהוא אישר את קריאתם והסכמתו לאמור בהם.
...
המשיבה/הנתבעת חברת במרום מספקת שירותים הקשורים לעולם הבמה והבידור, לרבות מידע והצעות להשתתף במבחני בד/אודישנים להפקות שונות. המבחנים לאודישנים אלו, נעשים במשרדיה של "במרום", המתווכת בין המתאימים לתפקידים הדרושים ובין ההפקות השונות. (ראה סעיפים 3 - 7 לתצהיר בן אופק מנכ"ל "במרום".)
ביום 13/2/2007 נרשם התובע, לשירות האודישנים הניתן על ידי "במרום".
ההרשמה בוצעה באמצעות אתר האינטרנט של "במרום".
על מנת להבטיח כי כל פרטי ההרשמה ותנאיה יהיו בהירים ונהירים היטב לנרשם, ההרשמה מבוצעת בשלבים מבוקרים."
אומנם, במסך הראשוני שאישר החייב בעת הרשמתו קיים בכל מקרה נוסח ועיצוב שמתאים בין היתר, גם לכללים שקבע משרד התקשורת (ולרבות סרגל רגולציה) ואף בחלק מהמועדים בהם היה מנוי אצל החברה, ביקש הנ"ל לשלם חלק מהתשלומים באמצעות חשבון הסלולר וזאת לאחר שגם ביקש לאשר את התשלום בחשבון הסלולר באמצעות אישור כפול לפי הנחיות משרד התקשורת (ראו הנחיות כבוד השר מיום 05.11.2007 וכן השינוי בתנאי הרישיון למפעילות מיום 24.05.2011, תוספת שניה נספח ו'), אך בכל מקרה ניכר שהמחלוקת עם החייב הינה מחלוקת חוזית רגילה בהתאם לדיני החוזים ומרבית העניינים או כל העניינים, שבין הצדדים, ואף לרבות עצם ההתקשרות לא נעשו באמצעות המפעיל הסלולארי כלל.
כבר הזכרנו, שבמסגרת ההתקשרות גם, קיבל החייב גם הרשאה ייחודית לכניסה לאזור הפרימיום באתר החברה וכן גישה לתכנים בתשלום באתר ולרבות הזכות להקים לעצמו כרטיס אישי באתר האינטרנט כאמור - והכל כפי שבפועל עשה. 
למעלה מן הצורך ייאמר, שמאחר שאין מחלוקת אמיתית על החתימה הדיגיטאלית וכריתת החוזה, הרי שחובת ההוכחה להראות שהחוזה בוטל, שולם ו/או הופר, מוטלת על החייב בלבדכאמור ברע"א 11100/02 רונן חצור נ' ניסים דותן (פורסם בנבו).
"נטל השכנוע מוטל על המערערים, שכן טענתם לפיה בוטל ההסכם היא מסוג "הודאה והדחה". אין יסוד להבחנה בין טענה כי החיוב החוזי נפרע, לבין טענה כי החיוב בוטל בהסכמת הצדדים – בשני המקרים מודה הנתבע בכך שהחיוב התקיים בעבר, ומציין עובדה נוספת אשר לגרסתו פוטרת אותו מן החיוב בהווה. לפיכך, הנטל על הנתבע להוכיח כי שוחרר מחיובו החוזי. המערערים הודו כי חתמו על הסכם שכר הטרחה, ולא הוכיחו כי ההסכם בוטל. מכאן, שההסכם בר תוקף.
טענת המערערים לפיה הם אינם חבים בתשלום כיוון שהמשיבים לא קיימו את חלקם בחוזה אף היא מסוג "הודאה והדחה", ולכן נטל השכנוע מוטל עליהם גם כאן. נטל זה לא הורם. אין גם יסוד לומר כי אכיפת ההסכם אינה צודקת, שכן לא הוכח יחס בלתי סביר בין הסכום שהתחייבו המערערים לשלם לבין העבודה שביצעו המשיבים עבורם, וגם לא הוכח כי השירות שניתן להם על ידי המשיבים היה לקוי. "


עיון נוסף במערכת העלה, שהחייב אומנם נקשר עם החברה בשנת  2006 בהיותו בן 16 וכמה חודשים, אך הוא אישרר שוב את הרשמתו ואת מכלול התנאים גם בשנת 2008 בהיותו בגיר בן 19 שנים ובכל מקרה לא מיותר להביא את הציטוט המלא בהחלטת בית המשפט בת"א (תל-אביב-יפו) 715417/07 - פלאפון תקשורת בע"מ נ' מלאך טום ואח' . תק-של 2007(4), 22000 שקבע:
".....לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בקשר לכשרותו של הנתבע 1 להתחייב בהסכמים שעליהם חתם, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את טיעוני התובעת, וזאת מכל הנימוקים שהועלו על ידה בסיכומיה, שאותם אני מאמץ.
אוסיף ואומר כי חוק הכשרות המשפטית ואפוטרופסות, התשכ"ב - 1962 (להלן: "החוק"), אינו אוסר על קטין לבצע פעולות משפטיות, אלא רק קובע תנאים שונים לתקפותן. להלן ההוראות הרלוונטיות לעניינינו בחוק (ההדגשות שלי-י.ד.):
כל אדם כשר לזכויות ולחובות מגמר לידתו ועד מותו.
כל אדם כשר לפעולות משפטיות, זולת אם נשללה או הוגבלה כשרות זו בחוק או בפסק דין של בית משפט.
 אדם שלא מלאו לו 18 שנה הוא קטין; אדם שמלאו לו 18 שנה הוא בגיר.
 פעולה משפטית של קטין טעונה הסכמת נציגו; ההסכמה יכולה להינתן מראש או למפרע לפעולה מסויימת או לסוג מסויים של פעולות. יכול נציגו של קטין לבטל הסכמתו לפעולה כל עוד לא נעשתה הפעולה.
 פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול -
 על ידי נציגו, ואם אין לקטין נציג - על ידי היועץ המשפטי לממשלה, תוך חודש ימים לאחר שנודע להם על הפעולה;
 אם לא נודע לנציג או ליועץ המשפטי לממשלה על הפעולה - על ידי הקטין, תוך חודש ימים לאחר שהיה לבגיר.
פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו.
תיקון מס' 3
ס"ח תשל"ג מס' 676 מיום 4.1.1973 עמ' 32 (ה"ח 982)
עולה משפטית של קטין טעונה אישור בית המשפט אם היתה טעונה אישור כזה אילו נעשתה בידי נציגו; ואין תוקף לפעולה כל עוד לא בא עליה אישור בית המשפט".
במקרה דנן, הנתבעים מודים כי הנתבע 2 חתם על מסמכי ההתקשרות כאפוטרופוס של הנתבע 1 (ס' 2ב' לתצהיר הנתבע 2). טענת הנתבעים כי חתימת הנתבע 2 הנ"ל "ריקה מתוכן" לא נומקה כלל ולא מצאתי התמודדות בבקשה לרשות להגן עם הטענות שהועלו בסיכומי התובעת ועם הוראות החוק הנוגעות לעניין, ובי היתר ההוראה אשר קובעות כי "פעולה משפטית של קטין טעונה הסכמת נציגו", והרי אין מחלוקת כי נציג הנתבע 1 - אביו, הנתבע 2, חתם על ההסכם והיה, אפוא, מודע לתוכן ההתחייבויות שנטל על עצמו בנו, שהיה קטין באותו מועד.
זאת ועוד: ההתקשרות הייתה בתחילת שנת 2006. לא מצאתי כי מאז הועלתה כל טענה לביטול ההתקשרות של הנתבע 1 ואף לא נטען על ידי הנתבעים כי נטענה טענה כזו עד היום.
אני דוחה את הטענה שלפיה אין הנתבע 1 מחויב לשלם לתובעת את סכום התביעה או כל סכום אחר בשל העדר חתימת הנתבע 2 על גבי טופס הוראת הקבע. בעל החשבון היה הנתבע 1 בלבד ועל כן די היה בחתימתו על טופס זה ודי בכך שהנתבע 2 חתם על ההסכם עצמו כאפוטרופוס של הנתבע 1 כדי להפוך את הפעולה של הקטין כפעולה כשרה שקיבלה את הסכמת נציגו.
אני מוצא לנכון להביא להלן מקצת הדברים שנפסקו על ידי כב' הרשמת מגי כהן, בפסק הדין שהובא על ידי באת כוח התובעת בסיכומיה, תא (נת') 708428/03 פלאפון תקשורת נ' וזינה נטלי (פורסם בנבו), שכן הדברים שנאמרו שם יפים גם לעניינינו:
בעניין זה כותב פרופ' אנגלרד בספרו (פרופ' יצחק אנגלרד חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב- 1962, סעיף 13-1, מהדורה שניה, תשנ"ה - 1995, עמ' 98):
אין ספק כי המגמה החברתית היא להרחיב את הפעילות העצמית של קטינים, כך רשאי קטין בן שש עשרי לנהוג באופנוע ובן שבע עשרה וחצי במכונית. פעילויות אלה של נהיגה ברכב גוררות איתן פעולות משפטיות נלוות, כגון קניית דלק, טיפול במוסך ורכישת אביזרים שונים שיש לראותן כעת כנהוגות אצל קטינים בגיל זה".
הייתי מוסיפה בהנף אותו קולמוס כי קטין כזה יכול אף לנהל חשבון בנק גם יכול לרכוש מכשיר טלפון סלולרי כפי שעשתה המבקשת בעניינינו.
יש חוזים הניתנים לביטול כאמור בסעיפים 5ו-6 לחוק הכשרות, ואם - או כל עוד - לא בוטלו, עומדים הם בתוקפם; ויש חוזים של קטין שאם נעשו שלא בהסכמת נציגו, אין להם תוקף אף אם לא בוטלו (סעיף 6א לחוק הכשרות,); כשם שיש חוזים שאין לבצעם בלי אישור בית-המשפט תחילה (סעיפים 7ו-20 לחוק הכשרות). רק חוזה שביצועו טעון אישור בית-המשפט אינו ניתן לביצוע בלא אישור כזה ; כל חוזה אחר של הקטין ניתן לביצוע עם הסכמת הוריו. חוזה של קטין שהוריו הסכימו לכריתתו ולביצועו, אין הצד השני צריך לבדוק אלא אם הוא נכנס בגדר אחד הפריטים שבסעיף 20 לחוק הכשרות; והיה אם לא נכנס, חוזה הוא ככל החוזים וניתן לביצוע ככל החוזים (בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465 ,עמ' 474-475).
אמנם, ההורים יכולים לאסור איסורים על ילדיהם והילדים חייבים להם חובת ציות (סעיף 16 בחוק הכשרות), אולם זהו מישור שונה ממישור הכשרות המשפטית ולכן אם קטין יבצע פעולה משפטית שהוא כשיר לבצע לפי סעיף 6 (ושהנציג לא יוכל לבטלה), או יבצע פעולה מטריאלית שלגביה אין כל הגבלות כשרות, הרי התרופה של ההורה היא במישור המשמעתי אך לא במישור ההתערבות בסמכות להתערב בפעולה שבוצעה (עע"מ (ת"א -יפו) 26/97 גבריאל צ'רטוק נ' האפוטרופוס, תק-מח 97(2), 42 ,עמ' 47)
לכן, מאחר ואין אנו חיים בהתנתק מן המציאות לאור חיי השגרה בימינו, מכשירי הטלפון הסלולריים אינם מוצר נדיר ואין כמעט נערים שאין בידיהם מכשיר שכזה, ניתן לומר כי אף פעולת הרכישה והשימוש בטלפון סלולרי הינה פעולה שדרכם של קטינים לעשותה.
הכלל הגדול בדיני חוזים של מוצא שפתיך תשמור ועשית, או "חוזים יש לקיים", חל על קטינים כמו על כל אדם וגם קטינים בדרך כלל, אינם יכולים לבטל חיוביהם החוזיים אלא אך בתנאים ועל-פי העילות הקבועים לכך בחוק. תהא צדייתו של המחוקק לקטינים ולנעשקים אשר תהא, כל עוד לא ניתנו להם זכויות מיוחדות בחוק מפורש, נשאר משפט אחד להם ולכל אזרח אחר (ראה בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465)
התוצאה היא, שאין ממש בטענות הנתבעים לגבי העדר עילה נגד הנתבע 1 מהטעם שהיה קטין בעת ההתקשרות."

הודעה חשובה לגבי חייבי איקיוטק

הודעה חשובה ! News1 | עו"ד שיקר בבקשה לתביעה ייצוגית נגד איקיוטק


הודעה חשובה!
בימים אלו נערך מבצע גבייה נרחב בגין תשלומים שלא כובדו על ידי לקוחותינו, אשר השתמשו במגוון המוצרים של החברה. לאור קולות שנשמעו בפייסבוק, הרינו להבהיר כי פעולת הגבייה נעשית בסמכות החוק, בכפוף להחלטת בית משפט, ועל פי הנחיות משרד התקשורת. ייתכן כי מי שאינו מכיר את השם איקיוטק, מכיר את שמות המותגים שלנו - כרטיסון, ספייסר, אודישנס, ממותגים, דייטמאסטר ועוד.

אנו ממליצים לכל החייבים להקדים ולשלם, ובכך להימנע מהוצאות מיותרות. לאור הפניות הרבות שקיבלנו, עלינו להבהיר שכל רישום מגובה בחתימה דיגיטלית תקפה, באמצעים טכנולוגיים המבטיחים את אימות ההרשמה. ברשותנו כל האסמכתאות הנדרשות לצורך גבייה באמצעות ההוצאה לפועל. התעלמות מדרישת החוב הינה מעשה לא חכם והתעלמות מפרי עמלם של מאות עובדים שטרחו עבורך ויצרו תכנים איכותיים אותם בחרת לרכוש.

עוד חשוב להסביר, כי רוב רובה של ההתארגנות בפייסבוק נעשית על ידי מי שהגישו תביעה ייצוגית בשמם של אלפי אנשים, הפסידו בבית המשפט, ואף נפסק כי עליהם לשלם הוצאות בסך 75,000 ש"ח. לצערנו, אותו גורם בדיוק משלהב כרגע את הציבור וסוחף אותו להרפתקה ידועה מראש שבסופה על הלקוח יהיה לשלם הרבה יותר כסף, וחבל שכך.

קישור לכתבה :
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-328551-00.html

אנו מקווים כי מידע זה יסייע לך בהחלטתך להקדים ולשלם. בקרוב נפרסם אפשרות לתשלום מכוון מהיר ויעיל באמצעות האינטרנט.

איקיוטק - צינור לילה של גיא לרר

גיא לרר מסית לאלימות ? בן אופק ניצחת - המשחק נגמר



זה נראה שצינור הלילה בהובלת גיא לרר מסיתים לאלימות במקום לכבד את החלטות בית המשפט.

מה אומר החוק ?


חובות לחברת איקיוטק חובות לחברת איקיוטק- בדיקה משפטית של חוב לאיקיוטק
רוכשים תוכן בתשלום?
יצא לי לעיין בתיק אחד בעניין איקיוטק וביקשתי לשתף אתכם במה שראיתי ובדעה שצמחה לי מכך.
בתיק, חייב שנסתפק מפאת השמירה על פרטיותו בכינוי חייב, טען כי ביצע הרשמה לשירותי התוכן בתשלום של במרום היותו קטין, כאשר היה בגיל 16, ועל כן הוא טוען שיש לבטל את חיובו בתשלום בגין שירותי התוכן של במרום.
החייב גם הלין על המחאת הזכות בחובו לחב' איקיוטק וטוען שאינו מכיר את החברה ולא שמע על חברת איקיוטק מעולם.
החייב פנה לרשימת תפוצה רחבה של גורמים, אמצעי תקשורת ורשויות.
בפתח הדברים נסקור, כי חוק המחאת חיובים, תשכ"ט-1969 קובע, כי: המחאת זכות 1.(א)זכותו של נושה, לרבות זכות מותנית או עתידה לבוא, ניתנת להמחאה ללא הסכמת החייב.


ונסקור גם את העובדה, כי חברת "במרום" חשפה באמצעי התקשורת (ראו כתבה YNET22.08.2013)  (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4421163,00.html), שהמחתה לחמש חברות פעילויות עסקיות שונות. ביניהן איקיוטק לה 15 שירותים שונים שהלקוחות החייבים, השתמשו בהם ולא שילמו באמצעות האינטרנט בשלב מסוים, בין היתר מדובר בשירותים: "ספורטיפ" -שירותי מידע בתחום הספורט, "כרטיסון" - אתר דרכו אפשר לקנות כרטיסים מוזלים להצגות, "ממותגים" – חברה שמוכרת מותגים במחיר נמוך, "דייט מאסטר" - שירות סרטונים שאמור לסייע להתחיל עם בנות, ו"ספייסר", חברה דרכה אפשר לצפות בסרטוני רכילות ובידור.
חשבתם מי מהלקוחות שקנו השנה קוקה קולה, דיאט קוקה קולה, קינלי, ספרייט ויתר הממותגים יודעים שבעצם אין חברה כזאת "קוקה קולה ישראל" והחברה בישראל בכלל נקראת "החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ" ח"פ 51048213.


חוק החוזים ומסחר אלקטרוני- מה אומר החוק ?
אין מחלוקת אפילו בקרב חסידי הקוד הפתוח, כי החתימה הדיגיטאלית על ההסכם במסך ההרשמה הינה חתימה מחייבת (מהווה ראיה בכתב לפי פקודת הפרשנות, כמו גם חתימה כשרה לפי הצעת חוק מסחר אלקטרוני התשע"א–2011 והצעת חוק מסחר אלקטרוני- 2008).
אין מחלוקת גם, שמבחינת הדין בישראל (ולדעתי כמו גם ביתר מדינות העולם), הצעה הנשלחת באמצעות אימייל והודעה על קבלתה באמצעות אימייל חוזר, משלימות יחדיו כריתת חוזה בישראל, בהתאם לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג 1973.
בית המשפט בתל אביב גם קבע בת"א (תל-אביב-יפו) 715417/07 - פלאפון תקשורת בע"מ נ' מלאך טום ואח' . תק-של 2007(4), 22000, כי
"מאחר ואין אנו חיים בהתנתק מן המציאות לאור חיי השגרה בימינו, מכשירי הטלפון הסלולריים אינם מוצר נדיר ואין כמעט נערים שאין בידיהם מכשיר שכזה, ניתן לומר כי אף פעולת הרכישה והשימוש בטלפון סלולרי הינה פעולה שדרכם של קטינים לעשותה.
הכלל הגדול בדיני חוזים של מוצא שפתיך תשמור ועשית, או "חוזים יש לקיים", חל על קטינים כמו על כל אדם וגם קטינים בדרך כלל, אינם יכולים לבטל חיוביהם החוזיים אלא אך בתנאים ועל-פי העילות הקבועים לכך בחוק. תהא צדייתו של המחוקק לקטינים ולנעשקים אשר תהא, כל עוד לא ניתנו להם זכויות מיוחדות בחוק מפורש, נשאר משפט אחד להם ולכל אזרח אחר (ראה בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465)
התוצאה היא, שאין ממש בטענות הנתבעים לגבי העדר עילה נגד הנתבע 1 מהטעם שהיה קטין בעת ההתקשרות."


אם כן, על מה המחלוקת ?
לפי מערכת ה CRM של איקיוטק, נרשם החייב לשירותי התוכן – מידע על אודישנים, בהסכמת הוריו, תוך גם, שמילא את פרטיו בתוך מסך הרשמה של החברה וכן בכרטיס האישי שנפתח עבורו באתר האינטרנט של החברה, אישר את תקנון השירות ועשה עוד פעולות שונות במסגרת התקשרותו עם החברה ואף ניצל את שירותיה לטובתו.
החייב גם, קיבל במסגרת ההתקשרות כרטיס אישי ומילא בכרטיסו האישי אצל החברה פרטים נוספים, בין היתר נתונים אישיים על עצמו ולמשל את צבע שיער ראשו, את גובהו, נתונים נוספים על מבנה גופו "השרירי", לרבות מידת המכנס שלו, תיאור חזותו, צבע עיניו, מידת חולצתו, ומידת נעליו, תאריך הולדתו. ומספר הטלפון הסלולארי שברשותו ומספר הטלפון הקווי בביתו.
חשוב לומר, שכבר במסך ההרשמה באינטרנט הופיעה בצורה ברורה, בין היתר גם, תמצית השירות ולרבות העובדה שמדובר במנוי בתשלום, את אמצעי התשלום השונים בהם ניתן לשלם ואת מחירו של השירות וכן את דרכי הביטול, יצירת הקשר עם שירות הלקוחות וכו'.


כאן אולי המקום, להזכיר את התרשמותו של בית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינו של אותו מסך ההרשמה בדיוק, שקבע בת"צ 1869-09 בעניינו של אותו מסך ההרשמה ממש, כי:


"אין אני מוכן לקבל את הטענה כי התובע לא קרא או לא הבין את משמעות מעשיו והרישום שביצע באתר "במרום" ו/או כי לא הבין את תוכנם ומשמעותם של המסמכים והתקנון שהוא אישר את קריאתם והסכמתו לאמור בהם.
...
המשיבה/הנתבעת חברת במרום מספקת שירותים הקשורים לעולם הבמה והבידור, לרבות מידע והצעות להשתתף במבחני בד/אודישנים להפקות שונות. המבחנים לאודישנים אלו, נעשים במשרדיה של "במרום", המתווכת בין המתאימים לתפקידים הדרושים ובין ההפקות השונות. (ראה סעיפים 3 - 7 לתצהיר בן אופק מנכ"ל "במרום".)
ביום 13/2/2007 נרשם התובע, לשירות האודישנים הניתן על ידי "במרום".
ההרשמה בוצעה באמצעות אתר האינטרנט של "במרום".
על מנת להבטיח כי כל פרטי ההרשמה ותנאיה יהיו בהירים ונהירים היטב לנרשם, ההרשמה מבוצעת בשלבים מבוקרים."
אומנם, במסך הראשוני שאישר החייב בעת הרשמתו קיים בכל מקרה נוסח ועיצוב שמתאים בין היתר, גם לכללים שקבע משרד התקשורת (ולרבות סרגל רגולציה) ואף בחלק מהמועדים בהם היה מנוי אצל החברה, ביקש הנ"ל לשלם חלק מהתשלומים באמצעות חשבון הסלולר וזאת לאחר שגם ביקש לאשר את התשלום בחשבון הסלולר באמצעות אישור כפול לפי הנחיות משרד התקשורת (ראו הנחיות כבוד השר מיום 05.11.2007 וכן השינוי בתנאי הרישיון למפעילות מיום 24.05.2011, תוספת שניה נספח ו'), אך בכל מקרה ניכר שהמחלוקת עם החייב הינה מחלוקת חוזית רגילה בהתאם לדיני החוזים ומרבית העניינים או כל העניינים, שבין הצדדים, ואף לרבות עצם ההתקשרות לא נעשו באמצעות המפעיל הסלולארי כלל.
כבר הזכרנו, שבמסגרת ההתקשרות גם, קיבל החייב גם הרשאה ייחודית לכניסה לאזור הפרימיום באתר החברה וכן גישה לתכנים בתשלום באתר ולרבות הזכות להקים לעצמו כרטיס אישי באתר האינטרנט כאמור - והכל כפי שבפועל עשה. 
למעלה מן הצורך ייאמר, שמאחר שאין מחלוקת אמיתית על החתימה הדיגיטאלית וכריתת החוזה, הרי שחובת ההוכחה להראות שהחוזה בוטל, שולם ו/או הופר, מוטלת על החייב בלבדכאמור ברע"א 11100/02 רונן חצור נ' ניסים דותן (פורסם בנבו).
"נטל השכנוע מוטל על המערערים, שכן טענתם לפיה בוטל ההסכם היא מסוג "הודאה והדחה". אין יסוד להבחנה בין טענה כי החיוב החוזי נפרע, לבין טענה כי החיוב בוטל בהסכמת הצדדים – בשני המקרים מודה הנתבע בכך שהחיוב התקיים בעבר, ומציין עובדה נוספת אשר לגרסתו פוטרת אותו מן החיוב בהווה. לפיכך, הנטל על הנתבע להוכיח כי שוחרר מחיובו החוזי. המערערים הודו כי חתמו על הסכם שכר הטרחה, ולא הוכיחו כי ההסכם בוטל. מכאן, שההסכם בר תוקף.
טענת המערערים לפיה הם אינם חבים בתשלום כיוון שהמשיבים לא קיימו את חלקם בחוזה אף היא מסוג "הודאה והדחה", ולכן נטל השכנוע מוטל עליהם גם כאן. נטל זה לא הורם. אין גם יסוד לומר כי אכיפת ההסכם אינה צודקת, שכן לא הוכח יחס בלתי סביר בין הסכום שהתחייבו המערערים לשלם לבין העבודה שביצעו המשיבים עבורם, וגם לא הוכח כי השירות שניתן להם על ידי המשיבים היה לקוי. "


עיון נוסף במערכת העלה, שהחייב אומנם נקשר עם החברה בשנת  2006 בהיותו בן 16 וכמה חודשים, אך הוא אישרר שוב את הרשמתו ואת מכלול התנאים גם בשנת 2008 בהיותו בגיר בן 19 שנים ובכל מקרה לא מיותר להביא את הציטוט המלא בהחלטת בית המשפט בת"א (תל-אביב-יפו) 715417/07 - פלאפון תקשורת בע"מ נ' מלאך טום ואח' . תק-של 2007(4), 22000 שקבע:
".....לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בקשר לכשרותו של הנתבע 1 להתחייב בהסכמים שעליהם חתם, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את טיעוני התובעת, וזאת מכל הנימוקים שהועלו על ידה בסיכומיה, שאותם אני מאמץ.
אוסיף ואומר כי חוק הכשרות המשפטית ואפוטרופסות, התשכ"ב - 1962 (להלן: "החוק"), אינו אוסר על קטין לבצע פעולות משפטיות, אלא רק קובע תנאים שונים לתקפותן. להלן ההוראות הרלוונטיות לעניינינו בחוק (ההדגשות שלי-י.ד.):
כל אדם כשר לזכויות ולחובות מגמר לידתו ועד מותו.
כל אדם כשר לפעולות משפטיות, זולת אם נשללה או הוגבלה כשרות זו בחוק או בפסק דין של בית משפט.
 אדם שלא מלאו לו 18 שנה הוא קטין; אדם שמלאו לו 18 שנה הוא בגיר.
 פעולה משפטית של קטין טעונה הסכמת נציגו; ההסכמה יכולה להינתן מראש או למפרע לפעולה מסויימת או לסוג מסויים של פעולות. יכול נציגו של קטין לבטל הסכמתו לפעולה כל עוד לא נעשתה הפעולה.
 פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול -
 על ידי נציגו, ואם אין לקטין נציג - על ידי היועץ המשפטי לממשלה, תוך חודש ימים לאחר שנודע להם על הפעולה;
 אם לא נודע לנציג או ליועץ המשפטי לממשלה על הפעולה - על ידי הקטין, תוך חודש ימים לאחר שהיה לבגיר.
פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו.
תיקון מס' 3
ס"ח תשל"ג מס' 676 מיום 4.1.1973 עמ' 32 (ה"ח 982)
עולה משפטית של קטין טעונה אישור בית המשפט אם היתה טעונה אישור כזה אילו נעשתה בידי נציגו; ואין תוקף לפעולה כל עוד לא בא עליה אישור בית המשפט".
במקרה דנן, הנתבעים מודים כי הנתבע 2 חתם על מסמכי ההתקשרות כאפוטרופוס של הנתבע 1 (ס' 2ב' לתצהיר הנתבע 2). טענת הנתבעים כי חתימת הנתבע 2 הנ"ל "ריקה מתוכן" לא נומקה כלל ולא מצאתי התמודדות בבקשה לרשות להגן עם הטענות שהועלו בסיכומי התובעת ועם הוראות החוק הנוגעות לעניין, ובי היתר ההוראה אשר קובעות כי "פעולה משפטית של קטין טעונה הסכמת נציגו", והרי אין מחלוקת כי נציג הנתבע 1 - אביו, הנתבע 2, חתם על ההסכם והיה, אפוא, מודע לתוכן ההתחייבויות שנטל על עצמו בנו, שהיה קטין באותו מועד.
זאת ועוד: ההתקשרות הייתה בתחילת שנת 2006. לא מצאתי כי מאז הועלתה כל טענה לביטול ההתקשרות של הנתבע 1 ואף לא נטען על ידי הנתבעים כי נטענה טענה כזו עד היום.
אני דוחה את הטענה שלפיה אין הנתבע 1 מחויב לשלם לתובעת את סכום התביעה או כל סכום אחר בשל העדר חתימת הנתבע 2 על גבי טופס הוראת הקבע. בעל החשבון היה הנתבע 1 בלבד ועל כן די היה בחתימתו על טופס זה ודי בכך שהנתבע 2 חתם על ההסכם עצמו כאפוטרופוס של הנתבע 1 כדי להפוך את הפעולה של הקטין כפעולה כשרה שקיבלה את הסכמת נציגו.
אני מוצא לנכון להביא להלן מקצת הדברים שנפסקו על ידי כב' הרשמת מגי כהן, בפסק הדין שהובא על ידי באת כוח התובעת בסיכומיה, תא (נת') 708428/03 פלאפון תקשורת נ' וזינה נטלי (פורסם בנבו), שכן הדברים שנאמרו שם יפים גם לעניינינו:
בעניין זה כותב פרופ' אנגלרד בספרו (פרופ' יצחק אנגלרד חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב- 1962, סעיף 13-1, מהדורה שניה, תשנ"ה - 1995, עמ' 98):
אין ספק כי המגמה החברתית היא להרחיב את הפעילות העצמית של קטינים, כך רשאי קטין בן שש עשרי לנהוג באופנוע ובן שבע עשרה וחצי במכונית. פעילויות אלה של נהיגה ברכב גוררות איתן פעולות משפטיות נלוות, כגון קניית דלק, טיפול במוסך ורכישת אביזרים שונים שיש לראותן כעת כנהוגות אצל קטינים בגיל זה".
הייתי מוסיפה בהנף אותו קולמוס כי קטין כזה יכול אף לנהל חשבון בנק גם יכול לרכוש מכשיר טלפון סלולרי כפי שעשתה המבקשת בעניינינו.
יש חוזים הניתנים לביטול כאמור בסעיפים 5ו-6 לחוק הכשרות, ואם - או כל עוד - לא בוטלו, עומדים הם בתוקפם; ויש חוזים של קטין שאם נעשו שלא בהסכמת נציגו, אין להם תוקף אף אם לא בוטלו (סעיף 6א לחוק הכשרות,); כשם שיש חוזים שאין לבצעם בלי אישור בית-המשפט תחילה (סעיפים 7ו-20 לחוק הכשרות). רק חוזה שביצועו טעון אישור בית-המשפט אינו ניתן לביצוע בלא אישור כזה ; כל חוזה אחר של הקטין ניתן לביצוע עם הסכמת הוריו. חוזה של קטין שהוריו הסכימו לכריתתו ולביצועו, אין הצד השני צריך לבדוק אלא אם הוא נכנס בגדר אחד הפריטים שבסעיף 20 לחוק הכשרות; והיה אם לא נכנס, חוזה הוא ככל החוזים וניתן לביצוע ככל החוזים (בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465 ,עמ' 474-475).
אמנם, ההורים יכולים לאסור איסורים על ילדיהם והילדים חייבים להם חובת ציות (סעיף 16 בחוק הכשרות), אולם זהו מישור שונה ממישור הכשרות המשפטית ולכן אם קטין יבצע פעולה משפטית שהוא כשיר לבצע לפי סעיף 6 (ושהנציג לא יוכל לבטלה), או יבצע פעולה מטריאלית שלגביה אין כל הגבלות כשרות, הרי התרופה של ההורה היא במישור המשמעתי אך לא במישור ההתערבות בסמכות להתערב בפעולה שבוצעה (עע"מ (ת"א -יפו) 26/97 גבריאל צ'רטוק נ' האפוטרופוס, תק-מח 97(2), 42 ,עמ' 47)
לכן, מאחר ואין אנו חיים בהתנתק מן המציאות לאור חיי השגרה בימינו, מכשירי הטלפון הסלולריים אינם מוצר נדיר ואין כמעט נערים שאין בידיהם מכשיר שכזה, ניתן לומר כי אף פעולת הרכישה והשימוש בטלפון סלולרי הינה פעולה שדרכם של קטינים לעשותה.
הכלל הגדול בדיני חוזים של מוצא שפתיך תשמור ועשית, או "חוזים יש לקיים", חל על קטינים כמו על כל אדם וגם קטינים בדרך כלל, אינם יכולים לבטל חיוביהם החוזיים אלא אך בתנאים ועל-פי העילות הקבועים לכך בחוק. תהא צדייתו של המחוקק לקטינים ולנעשקים אשר תהא, כל עוד לא ניתנו להם זכויות מיוחדות בחוק מפורש, נשאר משפט אחד להם ולכל אזרח אחר (ראה בג"צ 709/79 עמיר כהן נ' שר הביטחון ו-5 אח', פ"ד לד(2), 465)
התוצאה היא, שאין ממש בטענות הנתבעים לגבי העדר עילה נגד הנתבע 1 מהטעם שהיה קטין בעת ההתקשרות."